Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukometno ep

Bez pobjednika u susretu Hrvatske i Španije, Slovenija u polufinalu

hrvatska-srbija

U grupi II Mađari su imali šansu za polufinale u slučaju pobjede nad Portugalom i poraza Slovenije od Norveške. Ipak, Portugalci su bili puno bolji te su na kraju zasluženo slavili pobjedu 34:26

Nakon pobjede reprezentacije Portugala nad Mađarskom 34:26 poznati su svi sudionici polufinala Evropskog rukometnog prvenstva. To su Španija i Hrvatska iz grupe I te Norveška i Slovenija iz grupe II.

U grupi I Španija i Hrvatska igrali su međusobno za prvo mjesto, a utakmica je završila neriješenim rezultatom 22:22, pa će zahvaljujući boljoj gol razlici u borbu za medalje s prve pozicije krenuti Španci.

Bila je to čudna utakmica u kojoj su nakon izjednačenog prvog poluvremena Španci na početku drugog napravili seriju 6:1, poveli 18:12 i, činilo se, riješili utakmicu. Međutim, kao i protiv Njemačke, Hrvatske nije odustala i uspjela se u završnici vratiti u utakmicu.

Dvije minute prije kraja Domagoj Duvnjak pogodio je za hrvatsko vodstvo 22:21, a minutu kasnije izjednačio je Aleix Gomez.

U posljednjoj minuti susreta Duvnjak je pogodio stativu, a Španci su do kraja zadržali loptu te su zahvaljujući boljoj gol razlici osvojili prvo mjesto u grupi.

Igrač utakmice bio je Igor Karačić koji je za Hrvatsku zabio 10 golova iz 12 pokušaja.

U grupi II Mađari su imali šansu za polufinale u slučaju pobjede nad Portugalom i poraza Slovenije od Norveške. Ipak, Portugalci su bili puno bolji te su na kraju zasluženo slavili pobjedu 34:26.

U toj grupi kasnije danas Norveška i Slovenija će u međusobnom ogledu odlučiti o pobjedniku grupe. Norvežanima igra i neriješen rezultat, a Slovencima samo pobjeda.