Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. bodybuilder Tomislav Damjanović četvrti na EP u Španiji

damjanovic

Bosanskohercegovački bodybuilder Tomislav Damjanović osvojio je četvrto mjesto na evropskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu u Santa Susanni u Španiji.

Damjanović je nastupio u kategoriji juniora preko 75 kg.

Osim Damjanović, za BiH su u Španiji nastupili Alen Ahmethodžić koji je u kategoriji bodybuilding classic preko 190 cm osvojio deseto te Igor Jevtić u kategoriji physique do 178 cm na 16. mjestu.tomislav-damjanovic-0415-1– Iako se očekivao bolji plasman naših takmičara, mislim da moramo biti zadovoljni i četvrtom pozicijom Tomislava Damjanovića koji je u veoma žestokoj konkurenciji juniora preko 75 kg ipak dokazao da naši takmičari imaju potencijala.

Najznačajnije je istaći da se našao među šest najboljih u Evropi i da je finalna rotacija mogla lako otići u našu korist. Ali, šta je tu je, ne treba očajavati zbog medalje koja nam je za dlaku izmakla.

Ahmethodžić i Jevtić su bili na visini zadatka ali veoma jaka konkurencija i forma takmičara koji su bili ispred njih je ipak preovladala i finale je izostalo za Ahmethodžića i polufinale za Jevtića – izjavio je selektor nacionalne selekcije Mirsad Terzo.

Na prvenstvu je nastupilo više od 500 takmičara iz 45 država.