Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eurobasket

Bh. košarkaši danas protiv sjajnih Nijemaca: Pobjedom bi jednom nogom bili u osmini finala

kosarkasi fiba

Njemačka će biti krupan zalogaj za naše reprezentativce, bez obzira na činjenicu da igraju pred svojom publikom. U posljednje vrijeme igraju sjajno, što dokazuje i ubjedljiva pobjeda nad Francuzima 76:63

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra utakmicu drugog kola grupne faze Eurobasketa protiv selekcije Njemačke.

Naš reprezentativac Emir Sulejmanović kazao je da smo pobjedom protiv Mađarske na najbolji način otvorili Evropsko prvenstvo.

– Shvatili smo utakmicu veoma ozbiljno i bili smo bolji tokom cijelog duela. Sada nas čeka nova utakmica. Trebamo se maksimalno fokusirati, ispoštovati stvari koje trener zahtijeva, kazao je.

Njemačka će biti krupan zalogaj za naše reprezentativce, bez obzira na činjenicu da igraju pred svojom publikom. U posljednje vrijeme igraju sjajno, što dokazuje i ubjedljiva pobjeda nad Francuzima 76:63.

– Naravno da smo spremni, ali to ćemo tek vidjeti sutra. Kao što sam i prije rekao, očekuje nas duel protiv jedne izuzetno jake ekipe, sa svim prednostima domaćeg terena i ‘organizatorske situacije'… Naravno, organizator uvijek ima određene prednosti, ali se nadam da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Svi igrači su spremni i zdravi, rekao je selektor Adis Bećiragiću najavi današnjeg okršaja.

Plasman u osminu finala izborit će četiri najbolja tima iz grupe, a eventualnom pobjedom protiv Njemačke naša reprezentacija bi bila već jednom nogom među 16 najboljih u Evropi.

Utakmica je u 14.30 a prenosit će je Sport Klub.