Ostali sportovi

Bh. košarkašice danas počinju nastup u Portugalu

08/07/2017

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje nastup na Evropskom prvenstvu u Matosinhosu u Portugalu. Bh. košarkašice nastupaju u grupi sa selekcijama Slovenije, Mađarske i Francuske. Po riječima selektorice Mare Lakić-Brčaninović, glavni cilj reprezentacije BiH je opstanak u A-diviziji.

– Neće nam biti lako, ove godine nas neće gledati kao autsajdera, što je možda bio slučaj prošle godine. S obzirom na sistem takmičenja, najvažnija će nam biti ta četvrta utakmica, koja je presudna za sve ekipe. Ukoliko pobijedimo, ulazimo u prvih osam, ukoliko ne… Borba za opstanak do posljednjeg meča. Tu će dosta odlučivati i psihološki momenat, na kome smo radili i radit ćemo tokom Eurobasketa, izjavila je Lakić-Brčaninović.

Za reprezentaciju BiH u Portugalu će nastupiti: Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Lejla Omerbašić, Naida Glotić, Zerina Alispahić, Ivona Krakić i Andrijana Reljić. Prvu utakmicu na Eurobasketu košarkašice BiH će odigrati danas u 15 sati sa selekcijom Slovenije. Dan kasnije sastaje se s Fancuskom, a 10. jula s Mađarskom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.