Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anđelka Radišković

Bh. reprezentativka pojačala ŽOK Bimal-Jedinstvo

Andjelka Radiskovic

Moram priznati da mi je izuzetno drago što sam novo pojačanje najboljeg tima u državi, rekla Radišković

Anđelka Radišković, reprezentativka Bosne i Hercegovine, nova je igračica Ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo iz Brčkog. Odbojkašica koja je u posljednjim nastupima bila kapiten naše ženske seniorske selekcije danas je potpisala dvogodišnji ugovor sa osvajačicama duple krune u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iskusna primačica servisa drugo je pojačanje Brčanki ovoga ljeta, nakon što se prethodno u matični klub vratila Elena Babić.

“Angažmanom Radišković dobili smo izuzetno kvalitetnu igračicu, reprezentativku BiH. Sigurno da nam je drago što će ona u budućnosti braniti boje Bimal-Jedinstva, najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u našoj zemlji“, rekao je predsjednik kluba Esad Omerhodžić.

Radišković je u prethodnih osam sezona nastupa za ekipu Kula-Gradačac, gdje je bila uvjerljivo najbolja igračica.

“Moram priznati da mi je izuzetno drago što sam novo pojačanje najboljeg tima u državi. Klub već ima dobru ekipu koju je ovoga ljeta odlučio dodatno pojačati, tako da sam sretna što ću u naredne dvije godine biti dio ovog sjajnog i veoma uspješnog sportskog kolektiva“, kazala je Radišković.

Većinu novih saigračica Radišković poznaje sa odbojkaških terena, što sa premijerligaških, što sa reprezentativnih okupljanja.

“Sa većinom igračica sam jako dobra privatno iako smo igrale na suprotnim stranama. Naravno, znam ih i kroz reprezentaciju, baš kao i trenera Smaila Pezerovića, tako da vjerujem da ću se bez problema navići na novu sredinu“, naglasila je reprezentativka BiH.

Bimal-Jedinstvo u srijedu je saznalo ime protivnika u drugom kolu Lige šampiona, gdje će odmjeriti snage s albanskim Partizanijem.

“Iskreno mislim da smo mi jedina ekipa iz Bosne i Hercegovine koja može napraviti nešto u Evropi“, poručila je 27-godišnja Radišković.