Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropsko prvenstvo

Bh. rukometaši doputovali u Bratislavu

Rukometasi BiH Bratislava (1)

Na posljednjem, obaveznom,testiranju pred odlazak na EP pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas u Bratislavu gdje će igrati utakmice grupe E Evropskog prvenstva protiv selekcija Švedske, Češke Republike i Španije.

Podsjećamo, četiri igrača u bh. selekciji pozitivna su na koronavirus i propustit će Evropsko prvenstvo u Slovačkoj i Mađarskoj.

Na posljednjem, obaveznom,testiranju pred odlazak na EP pozitivne rezultate PCR testa na prisustvo koronavirusa dobili su Elmir Građan, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Alen Ovčina.

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan poveo je u Slovačku sljedeće igrače:

– golmani: Benjamin Burić i Nebojša Bojić

– krila: Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić

– bekovi: Edin Klis, Mirko Herceg, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Josip Perić, Milan Vukšić, Ivan Karačić, Marko Lukić, Dejan Malinović

– pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na startu turnira će igrati protiv Švedske u četvrtak, 13. januara u 20:30 sati. Naredni protivnik Zmajeva je Češka Republika 15. januara u 18:00 sati. Nastup u grupi E Evropskog prvenstva naši rukometaši će zaključiti u ponedjeljak, 17. januara kada će odmjeriti snage sa Španijom (18:00 sati).