Bh. rukometaši igraju protiv Švedske: Respektujemo ih, ali se ne bojimo

rukometasi trening

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj protiv Švedske.

Izabranici selektora Dragana Markovića u petak su stigli u Växjö, gdje su jučer obavili posljednji trening u Vida areni.

Bh. reprezentativac Vladmir Vranješ za Oslobođenje je rekao da respektuju Šveđane.

– Imali smo nekoliko dana da se spremimo, kao i uvijek, falilo je dana da što više treniramo. Međutim, ono što smo trenirali, bilo je izuzetno kvalitetno. Ući ćemo muški u meč, respektujemo Šveđane, ali ih se ne bojimo. Ne smijemo imati ishitrene šuteve kako ne bismo razbranili njihove golmane. Jako je bitno da ćemo imati veliku podršku navijača, a to će nam biti vjetar u leđa, kaže Vranješ, koji ističe da je nezahvalno govoriti šta je povoljan rezultat za nas.

– To je jako nezahvalno. Ako ćemo realno i kao sportisti govoriti, onda je povoljan rezultat pobjeda. Ne možemo sada govoriti da smo došli po neki poseban rezultat. Nećemo ništa ganjati, već želimo što bolje odigrati i što bolje se predstaviti, riječi su komandanta odbrane naše reprezentacije.

Novi pivot mađarska Tatabanye istakao je da naši reprezentativci uopšte ne razmišljaju o izostancima u švedskom timu. Podsjećamo, četiri igrača neće nastupiti u današnjem meču i to: Jonas Källman, Kim Andersson, Niclas Ekberg i Lucas Nilsson.

– Uopšte se ne bavimo time. Švedska je rukometna velesila i ima ogroman broj kvalitetnih igrača. Tako da ovi koji dobiju priliku u ovakvim momentima žele da se dokažu i ostanu dio reprezentacije. Ne razmišljamo na taj način o protivniku, mnogo više smo posvećeni sebi i onome što mi možemo pružiti, završio je Vranješ.

Utakmica Švedska – BiH igra se u 13.30 sati uz direktan prenos na BHT1.