Bh. rukometaši okupili se u Mostaru: Na Kosovo idemo s respektom i bez straha

rukometasi (2)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine s velikim entuzijazmom u Mostaru počinje pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Franuskoj 2017. godine. Selektor Dragan Marković i reprezentativac Ivan Karačić danas su poručili kako su im ambicije velike.

Pred njima su u 2016. godini četiri teške utakmice, dvije s Kosovom i po jedna sa Slovačkom i Litvanijom. Prva je na rasporedu 6. siječnja u Đakovici. No, reprezentacija BiH poručuje iz Mostara da uz respekt prema svojim konkurentima očekuju pobjedu.

Najvažnije je da su igrači zdravi, ističe selektor reprezentacije koji za 4. siječnja najavljuje i prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom tokom priprema. Navodeći kako je bh. reprezentacija izuzetno jaka, selektor Marković je dodao da na Kosovo 6. siječnja idu bez imalo straha, premda su s tog područja ponikli veliki rukometaši.

rukometasi (1)

“Postoji uvijek doza opreza kada igrate protiv ekipe koju ne poznajete dovoljno. S velikim respektom idemo dolje, a s druge strane bez imalo straha. Jedni smo od boljih u regionu, u stanju smo da igramo sa svim ekipama i da se nikoga ne bojimo”, kazao je selektor Marković.

Ivan Karačić, također, ima velika očekivanja, posebice zato što se za velike utakmice pripremaju u njegovom rodnom Mostaru.

“Nadam se da ćemo opravdati očekivanja u preostalim utakmicama kvalifikacija. Prije svega, ekipa je zdrava i svi smo u dobroj formi. Po kvaliteti i imenima smo najjača reprezentacija u grupi i mislim da ćemo to opravdati na terenu. Nadam se da ćemo već u utakmici sa Slovačkom osigurati plasman baraž i da će utakmica u Tuzli protiv Litve biti formalnost. To je moja želja, a ako bude odlučivala zadnja utakmica protiv Litve mislim da neće biti nikakvih problema. Mislim da smo puno kvalitetniji i da ćemo uz stopostotni angažman uspjeti slaviti. No, prvo moramo uspješno okončati dva susreta s Kosovom”, rekao je samouvjereni Karačić.

Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, bh. rukometašima je zaželio nove pobjede i naglasio da se u Mostaru uvijek mogu osjećati kao kod kuće.

Drugi dio kvalifikacija za SP igrat će se od 6. do 17. siječnja. Prve dvije utakmice rukometaši BiH igrat će protiv Kosova, 6. siječnja u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok kvalifikacije završavaju ogledima u Slovačkoj 13. siječnja i Litvanijom u Tuzli 17. dana prvog mjeseca u godini. U baraž za Svjetsko prvenstvo plasirat će se samo prvoplasirana selekcija iz grupe “1”.