Bh. rukometaši počeli pripreme za Bjelorusiju: Ovo nam je najvažniji meč – Fokus.ba
Ostali sportovi

Zmajevi u Tuzli

Bh. rukometaši počeli pripreme za Bjelorusiju: Ovo nam je najvažniji meč

06/06/2019

Reprezentacija je pripreme počela ranije nego obično, što ukazuje na pažnju koju bh. selekcija pridaje susretu s jakom ekipom Bjelorusije

Rukometna reprezentacija BiH okupila se jučer u Tuzli, gdje će se pripremati za susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije, koji će biti odigran u dvorani Mejdan 12. juna (20.00 sati).

Selektoru Bilalu Šumanu javilo se dvadesetak rukometaša, nekolicina će se reprezentaciji priključiti danas, dok će zbog povreda izostati četvorica igrača. Igrači koji nastupaju u Njemačkoj tek u ponedjeljak uvečer će se pridružiti reprezentaciji.

– Zbog povreda neće igrati Vladimir Vranješ, Marko Tarabochia, Marin Vegar i Tomislav Nuić. Pozvali smo dva nova igrača, Sašu Puljizevića (30, srednji bek, Riihimaen Cocks, Finska) i Gafara Hadžiomerovića (29, kružni napadač, Csurgoi, Mađarska). Radit ćemo dva puta dnevno, osim na dan utakmice, u kojoj očekujemo pobjedu i dobru poziciju uoči žrijebanja grupa za EP. U svakom slučaju, nije nam cilj samo grupna faza, nego da prođemo u drugi krug – izjavio je selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija je pripreme počela ranije nego obično, što ukazuje na pažnju koju bh. selekcija pridaje susretu s jakom ekipom Bjelorusije.

– Ovo nam je najbitnija utakmica u kvalifikacijama. Ako pobijedimo, sigurno smo na Evropskom prvenstvu. Moramo se maksimalno fokusirati na meč i dobro se pripremiti, posebno u glavama, jer je kraj sezone i mnogi igrači su se opustili. Želimo se pobjedom odužiti navijačima koji nas uvijek sjajno bodre – rekao je Senjamin Burić.

Poslije kraće pauze zbog povrede, u reprezentaciji je ponovo Alen Ovčina, rođeni Tuzlak, koji će imati posebnu podršku navijača u Mejdanu.

– Važno je da pobijedimo Bjelorusiju i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a ne da čekamo ishod ostalih utakmica. Neće biti lako, ali uz pomoć publike i dobru igru mislim da možemo ostvariti pobjedu – rekao je Ovčina.

Posljednji su se danas „zmajevima“ priključili kapiten Nikola Prce i Ivan Karačić. Vidno su bili raspoloženi, ali danas nisu izašli na parket male dvorane Mejdana, gdje su se ostali igrači zagrijavali pod nadzorom profesora Murisa Đuga, a zatim su „razgibavanje“ nastavili igrajući mali nogomet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.