Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Bh. teniseri kod Izetbegovića: Savez zaslužio materijalnu podršku

10/04/2017

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s delegacijom Teniskog saveza BiH i članovima muške bh. teniske reprezentacije o završenim kvalifikacijama u Grupi I Euro-afričke zone Davis Cupa te o aktuelnoj situaciji u Teniskom savezu BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Rukovodstvo Teniskog saveza BiH, na čelu s predsjednikom Ivanom Brkićem i dopredsjednikom Kemalom Ademovićem, informisali su Izetbegovića o napretku koji je muška teniska reprezentacija BiH ostvarila u posljednjih nekoliko godina, iznoseći određene prijedloge u pravcu daljeg jačanja infrastrukture Saveza koji će doprinijeti još boljim rezultatima.

I pored poraza od favorizirane Holandije, delegacija Teniskog saveza BiH nije krila svoj optimizam u pogledu daljih nastupa bh. muške teniske reprezentacije koja će prema njihovom mišljenju, u narednih nekoliko godina, ostvariti plasman u elitnu skupinu najboljih teniskih reprezentacija.

Izetbegović je čestitao bh. reprezentativcima koji su uprkos porazu pokazali kontinuirani napredak i kvalitet u nastupima, te dao punu podršku rukovodstvu Teniskog saveza BiH i pohvalio njihove dosadašnje napore na okupljanju i motivaciji bh. igrača, naglasivši da postignuti rezultati Teniskog saveza BiH trebaju predstavljati dovoljan motiv institucijama na svim nivoima da im osiguraju značajniju materijalnu podršku.

U delegaciji Teniskog saveza BiH sastanku su prisustvovali i direktor Senad Hadžimešić, član Upravnog odbora Saveza Halil Bajramović te bh. reprezentativci Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.