Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Biciklistički maraton iz Kragujevca peti put u Starom Gradu Sarajevo

maraton_kragujevac_biciklisti_

Učesnici biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar bili su gosti Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad i Grad Kragujevac povezani su pobratimskim odnosima od 2012. godine i od tada je Stari Grad obavezna stanica biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar.

Tako je bilo i ovog 14. po redu maratona „Kragujevac-Mostar 2017“, kojeg vozi ukupno 16 učesnika, od toga 13 biciklista i tri člana posade. Organizacija je kao i svake godine pripala Paraolimpijskom klubu „Junior“.

Učesnike maratona dočekali su predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sanel Dragolovčanin.

Obezbijeđeno im je osvježenje i ručak, kao i smještaj za večeras, gdje će ‘napuniti baterije’ za posljednju etapu maratona do Mostara.

Maraton čine četiri etape: Kragujevac-Užice, Užice-Višegrad, Višegrad-Sarajevo i Sarajevo-Mostar, ukupne dužine 420 kilometa što je veliki poduhvat.

Goran Nikolić, sekretar Paraolimpijskog kluba „Junior“je rekao da za učesnike to ne predstavlja veliki problem jer voze srcem i s velikim entuzijazmom što su dio ove priče 14. godina.

– Ovaj maraton koji prolazi pored bitnih centara ima veliku simboliku upravo zbog mostova, a to su Višegrad, Sarajevo i Mostar – kazao je Nikolić te je uručio zahvalnicu dopredsjedavajućem Dragolovčaninu.

Ekspedicija prema Mostaru kreće sutra u jutarnjim satima, a cilj je prisustvo na manifestaciji “Skokovi sa Starog mosta“ u nedjelju, saopćeno je iz Općine Stari Grad.