Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prihvaćena inicijativa

BiH će nakon više od deset godina ponovo imati žensku rukometnu reprezentaciju

rukometasice-bih

Direktor Ženskog rukometnog kluba Borac iz Banje Luke Darko Savić pokrenuo je ideju o formiranju reprezentacije rukometašica Bosne i Hercegovine, koja je danas prihvaćena u Bugojnu

Naime, Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici potvrdio glasanjem da zeleno svjetlo dobije Savićeva ideja i da će BiH, nakon više od decenije, uskoro dobiti i ženski nacionalni rukometni tim, navodi Mondo.

Za direktora ženske selekcije BiH predložen je Elmir Grabčanović, koji u narednom periodu mora dostaviti plan rada, kako bi se što prije ušlo u izbor selektora rukometnih Zmajica.

Savić je potvrdio da je usvojena odluka i čestitao novoizabranom direktoru i članovima UO na hrabrosti, priznavši da je on predložio Grabčanovića za tu funkciju.

“Odbio sam mjesto direktora jer sam pokrenuo ovu inicijativu ne za vlastitu dobrobit već za opšte dobro našeg rukometa i društva. Zajedno sa kolegama ćemo se potruditi da što hitnije imenujemo selektora i počnemo s radom. Ovo je velika pobjeda rukometnog sporta u BiH”, rekao je Savić za Mondo.