Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH domaćin velikog turnira za mlade “Rukomet u srcu”

rukometna lopta

Od petka do nedjelje, BiH, odnosno Zavidovići, Maglaj i Žepče, biće domaćin velikog regionalnog turnira za mlade rukometaše, koji nosi naziv “Rukomet u srcu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Turnir će okupiti neke od najboljih klubova iz regije, a dolazi i rukometni div u evropskim okvirima, mađarski Veszprem, čiji će podmladak nastupiti u konkurenciji 2000. godišta.

Osim dvadesetak klubova iz šest zemalja na turniru će nastupiti i kadetska reprezentacija BiH, godište do 2000.

Uz Veszprem najzvučnije ime koje je poslalo svoju djecu na turnir je makedonski Vardar, čiji je seniorski tim, kao i mađarski predstavnik, u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ekipe će biti podijeljene u tri grupe u obje starosne kategorije (2000. i 2002.godište), kojima će domaćini biti sva tri grada. Turnir će okupiti preko 800 mladih rukometaša iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Mađarske.

Svoje mlade timove na turnir su poslali: Novi Beograd, Radnički Goražde, Krivaja, Veszprem, Sedmerac Sarajevo, Vardar Skoplje, Jeruzalem Ormož, Urbanscape Loka, Maglaj, Dambo Crvenka, Čelik-Junior Zenica, Kozara Mlijekoprodukt, Sloga Doboj, Krivaja, Crvena zvezda, Izviđać, Bosna Visoko, Lokomotiva Brčko, Žepče, Metković i kadetska reprezentacija BiH.