Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropsko prvenstvo

BiH nakon sjajnih 50 minuta ipak poražena, Hrvati čekaju rezultat Srbije

New Project – 2022-01-17T192823.217

Meč je okončan pobjedom Španaca, koji su tako i 15. utakmicu zaredom na evropskim prvenstvima ostali neporaženi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je i treću utakmicu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj (24:28). Iako smo vodili protiv Španije nakon prvog dijela utakmice (14:12), nismo uspjeli zabilježiti prvu pobjedu.

Rukometaši BiH, koji su već nakon dva poraza u prva dva kola izgubili šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, odigrali su maestralno prvo poluvrijeme meča u Bratislavi i nadigrali aktuelne prvake Evrope koji nakon tri kola ipak imaju maksimalan učinak.

Do polovine poluvremena Zmajevi su vodstvo uspješno održavali, da bi Furija serijom 3-0 u 45 minutu ipak uspjela izjednačiti (20:20).

Minut kasnije Keškić je isključen, a s igračem manje Zmajevi u kontranapadu poentiraju preko Draganića za 21:20, no Španci brzo uzvraćaju istom mjerom te ponovo kreiraju seriju 4-0 za vodstvo od 22:25 na sedam minuta prije kraja.

Meč je okončan pobjedom Španaca, koji su tako i 15. utakmicu zaredom na evropskim prvenstvima ostali neporaženi.

U našem timu najefikasniji su bili Karačić (šest golova), Perić (četiri), Herceg (četiri) i Prce (tri). Benjamin Burić je imao deset odbrana i proglašen je igračem utakmice. Što se duela Švedske i Češke u našoj grupi tiče, Šveđanima odgovara i neriješeno.

Hrvatska čeka da Francuska ne izgubi

Hrvatska je odigrala sjajno protiv Ukrajinaca i ubilježila ubjedljivu pobjedu 38:25. Bila je to Hrvatima druga pobjeda u grupi C.

Svaka pobjeda Francuske ili remi protiv Srbije vode dalje Francusku kao prvu u grupi, a Hrvatsku kao drugu. U tom bi slučaju u nastavku takmičenja Francuska krenula s dva boda, dok bi Hrvatska bila bez bodova.

Ta utakmica počinje u 20 sati.

Crnogorci idu dalje

Crna Gora je u direktnom obračunu za prolaz dalje bila bolja od Slovenije (33:32). Slovenci su vodili čak tri gola razlike nakon prvog dijela, no odigrali su veoma loše drugo poluvrijeme.

U drugoj utakmici u grupi D sastaju se Danska i Sjeverna Makedonija koja nema nikakve šanse.

Rusi sigurni

Rusija je slavila protiv Slovačke (36:27) i potvrdila plasman dalje sa maksimalne tri pobjede. Norvešku samo prvorazredno čudo može izbaciti sa takmičenja. Naime, Norvežani će ispasti samo u slučaju da izgube devet razlike od Litve koja je poražena u prva dva kola.