Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Taekwondo

BiH s 32 medalje četvrta u ukupnom poretku na Balkanskom prvenstvu

taekwondo nedzad husic

BiH u oktobru organizuje prvi G1 turnir u Zenici, dok će naredne godine biti održano Evropsko prvenstvo za seniore i juniore, te G24 finale

Predstavnici BiH nastupili su na Balkanskom prvenstvu u Sofiji i ostvarili zapažene rezultate među 12 zemalja i 650 takmičara.

Osvojene su ukupno 33 medalje od čega 4 zlatne, 13 srebrenih i 16 bronzanih. U ukupnom plasmanu seniori iz BIH zauzeli su treće mjesto, dok je gledajući sve kategorije naša zemlja zauzelo četvrto mjesto.

“Zadovoljni smo nastupom takmičara i ostvarenim rezultatima, ali ostaje žal zbog činjenice da smo imali 17 finala, a osvojili četiri zlatne medalje. Idemo dalje i pripremamo se za organizaciju velikih takmičenja u BiH, a nadamo se uskoro i Balkanskog prvenstva”, kazao je Samir Šarić, predsjednik TKD FBiH pod čijim je pokroviteljstvom otputovalo 88 takmičara, 10 trenera i predstavnici Saveza među kojima i predsjednik skupštine August Orlović.

Podsjećamo, BiH u oktobru organizuje prvi G1 turnir u Zenici, dok će naredne godine biti održano Evropsko prvenstvo za seniore i juniore, te G24 finale.

Aktivnosti Taekwondo saveza nastavljaju se već ovog vikenda pa će u Sarajevu biti održan Taekwondo dan koji ima za cilj privlačenje novih članova ovog sporta. Sportska dvorana Srce u Buća potoku ugostit će mališane iz Tešnja, Kaknja, Bugojna, Livna i domaćina Sarajeva.

Učesnici su kadeti i mlađi, a sam događaj je podijeljen u tri discipline.