Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

BiH sa šest predstavnika na Grand Prix turniru u Zagrebu

24/07/2018

Judo reprezentacija Bosne i Hercegovine od 27. do 29. jula učestvovat će na Grand Prix turniru u Zagrebu.

Ovim takmičenjem počinju kvalifikacije za 18 slobodnih mjesta u svakoj kategoriji za nastup na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Takmičenje će također biti dobra provjera forme pred svjetsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Bakuu (Azerbejdžan).

Turnir u Zagrebu spada u red najjačih svjetskih takmičenja u tom sportu. Ukupno će nastupiti 573 judaša i judašica (367 u muškoj i 206 u ženskoj konkurenciji) iz 81 države, među kojim će biti i šest bh. predstavnika.

U izboru selektora Branislava Crnogoraca boje Bosne i Hercegovine će braniti Petar Zadro (u kategoriji do 66 kg), Rijad Dedejić i Toni Miletić (do 90 kg), Hadis Ramić (do 100 kg) i Harun Sadiković (više od 100 kg) i Larisa Cerić (više od 78 kg).

Najviše se očekuje od Larise Cerić aktualne evropske viceprvakinje (do 78 kg), te svjetske prvakinje u apsolutnoj kategoriji, koja na svjetskoj rang listi trenutno zauzima drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.