Futsal

BiH superiorono osvojila prvo mjesto u predkvalifikacijama za SP

futsal

Strijelci za bh. tim bili su Nermin Kahvedžić u 5., 20. i 33., Anel Radmilović u 23. i 24., Bilal Jelić u 27., Marijo Aladžić u 32. minuti

U posljednjem susretu preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine, futsal selekcija Bosne i Hercegovine, pred oko 1.200 gledalaca u Gradskoj areni u Zenici, porazila je Tursku s 7:2 (2:0) te se s maksimalnih devet bodova i kao prva u grupi F, uz drugoplasiranu Švicarsku, plasirala u glavnu kvalifikacijsku rundu, koja se igra u oktobru ove godine.

Strijelci za bh. tim bili su Nermin Kahvedžić u 5., 20. i 33., Anel Radmilović u 23. i 24., Bilal Jelić u 27., Marijo Aladžić u 32. minuti. Golove za Turke postigli su Muhammet Furkan Ozkan u 30. i Cenk Sen u 37. minuti.

BiH će u oktobru igrati glavni turnir u Dubrovniku, s Hrvatskom i Rusijom te još jednom selekcijom iz preliminarne runde, a Švicarska će igrati na turniru u Francuskoj, gdje će im, uz domaćina, rival biti i Srbija te jedna selekcija iz preliminarne runde.

BiH je igrala u sastavu: Stanislav Galić, Darko Milanović i Andrijano Dujmović (golmani), Dejan Pavlović, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Elmin Prošić, Amel Handžić, Srđan Ivanković, Mirko Hrkač, Josip Bošković, Darko Raguž i Bilal Jelić. Selektor: Ivo Krezo.

Konačan poredak preliminarne kvalifikacijske grupe F za SP 2020: 1. BiH 9, 2. Švicarska 6, 3. Turska 3 i 4. Škotska bez bodova.