Ostali sportovi

Bilal Šuman: Pitat ćemo Jaganjca želi li igrati za BiH

25/07/2017

Rukometna reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za SP igrati sa selekcijama Švicarske i Estonije.

“Švicarci su bez bodova završili posljednje kvalifikacije. Imali su dosta tešku grupu. Neke su utakmice uvodili i u egal kao primjerice s Njemačkom, ali tih šest poraza ne treba da nas zavarava, moramo se spremiti ozbiljno. Oni imaju Andya Schmita, rukometaša Lowena, koji je mozak tima uz još par igrača koji uglavnom dolaze i Schaffhausena koji je redovan učesnik Lige prvaka. Estonci su ispali u pretkvalifikacijama u posljednje ciklusu, tako da ne bi trebali biti veći problem za nas”, kazao je u razgovoru za Sportske.ba selektor Bilal Šuman.

Na pitanje o igračkom kadru u kvalifikacijama za SP, selektor Šuman je otkrio da će uspostaviti kontakte sa sueprtalentovanim Halilom Jaganjcem, članom francuskog PSG.

“Radimo na tome da se pojave neki novi igrači u reprezentaciji. Vrlo bitan je sistematski rad u mlađim selekcijama, to je jedini ispravni put u stvaranju jedne ozbiljne selekcije. Što se tiče novih imena, imam jednog momka iz Švedske, čekam njegov odgovor, a uspostavit ćemo kontakte sa Halilom Jaganjcem da vidimo ima li momak želju da nastupa za BiH. Ja bih volio da imamo 15 ekstra igrača pa da smo na slatkim mukama”, kazao je Šuman.

Inače, Jaganjac je rođen u Rijeci i već je nosio dres mlađih selekcija Republike Hrvatske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.