Filippo Mondelli

Bio je na vrhu svijeta, a s 25 godina izgubio je najvažniju bitku

Filippo Mondelli (1)

Mondelli je 2018. godine Italiji donio evropsko zlato, a samo dvije godine kasnije počela je njegova borba sa rakom kostiju, koji je otkriven u nozi

Filippo Mondelli, bio je prvak Evrope u veslanju, ali je sada izgubio najvažniju utrku života. Rak je bio prejak i s 25 godina, Filippo je preminuo, nakon godinu dana borbe s teškom bolesti. Mondelli je 2018. godine Italiji donio evropsko zlato, a samo dvije godine kasnije počela je njegova borba sa rakom kostiju, koji je otkriven u nozi.

U cijeloj borbi velika podrška mu je bio nogometni stručnjak iz Srbije Siniša Mihajlović. Mondelli se sprijateljio sa Mihajlovićem tokom liječenja i trener Bologne ga je svakodnevno hrabrio da ustraje u svojoj borbi.

“Njegova snaga, njegove riječi o utakmici protiv leukemije… Pogodio me je svojim duhom ratnika. Oboje smo u istom gradu. Možda ću ga jednog dana upoznati”, rekao sam to prije nekog vremena u intervjuu za Gazetta dello sport.

“Sjećate li se o kome sam govorio? Jučer sam zahvaljujući dvojici prijatelja upoznao Mihajlovića, iznenadio me je. On je borac od kojeg moram puno naučiti o tome kako se nositi s bolešću. Hvala na ovom fantastičnom iznenađenju”, napisao je Filippo u februaru ove godine.

Vijest o njegovoj smrti pogodila je obitelj Mihajlović, a Sinišina supruga posvetila mu je objavu na Instagramu. “Uvijek ćemo te nositi u srcu. Počivaj u miru”, napisala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Arianna Rapaccioni Mihajlovic (@ariannamihajlovic)