Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša NBA zvijezda: Pušio sam travu prije mečeva, bilo je sjajno

baron-davis-stephen-jackson (1)

Stephen Jackson, šampion NBA lige sa San Antonio Spursima, rekao je da je često pušio marihuanu prije mečeva najjače lige svijeta.

Jackson je govorio o svojoj četrnaestogodišnjoj karijeri na radiju u Torontu, istakavši da je za ‘rituale’ Barona Davisa i njega znao i trener Don Nelson, koji ih je podržavao.

“Niko ne zna ovu priču, ovo je prvi put da je pričam nekome, gostovali smo u Utahu, a oko nas sve ljudi iz antidoping komisije. Radimo posljednji test u sezoni, što znači da možemo da pušimo marihuanu bez problema do kraja sezone, zar ne? Don Nelson, koji je stalno s nama pričao o “travi”, bio je potpuno kul što se svega toga tiče. I, tako, Baron i ja napuštamo svlačionicu bukvalno vrišteći od smijeha jer znamo da nam je posljednji test i da možemo da “duvamo” do kraja sezone… U tom trenutku prilazi nam Nelson i oduševljeno nam “baca koske” – “To, sada možemo da duvamo”. Sve to je bilo poprilično kul jer je Don znao šta mu igrači rade van parketa, sjajan čovjek. Baš smo uživali u saradnji s njim. Zato smo i bili odličan tim”, rekao je Jackson.

Nelson je Stevena i Barona treinrao u Golden State Warriorsima, a upravo iz tog perioda je i anegtoda, koju je takođe podijelio, kada je spomenuti trojac popio, prema riječima Jacksona – “dvije, tri flaše viskija Macallan 12”.

S druge strane, nekadašnji član New Jersey Netsa, Atlanta Hawksa, Indiana Pacersa, Charlotte Hornetsa, Milwaukee Bucksa i Los Angeles Clippersa kaže da mu je marihuana nekada pomagala, a nekad odmagala na parketu.

“Mogu da govorim samo u svoje ime, pogotovo jer sam radio svakakva sr*nja prije mečeva, ali sam pored svega toga bio u stanju da budem produktivan na parketu. Opet, moram da budem i realan, dešavalo se i da budem veoma dobar kada igram naduvan, dok je bio i mečeva gdje sam morao da smirujem samog sebe. Trener me izvede nakon tri minuta, sjednem i kažem sebi – “Molim te, smiri se, previše si naduvan”. Tri šuta su mi tada otišla preko table, htio sam da poludim, bio sam bukvalno u fazonu – `Aaaaaa…. Moram da se iskuliram'”, dodao je rekao je Jackson.

Jackson je za 14 sezona u NBA prosječno bilježio 15,1 poena, četiri skoka i tri asistencije, a do prstena je stigao 2003. godine sa Teksašanima.