Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Terrence Williams

Bivši NBA igrač ide 10 godina u zatvor

nba
Foto: Screenshot/Twitter

Williams se izjasnio krivim za zavjeru za zdravstvenu zaštitu i prevaru, kao i za tešku krađu identiteta

Jedanaesti pik NBA drafta 2009. Terrence Williams, osuđen je na 10 godina zatvora zbog šeme zdravstvenih prevara u vrijednosti od 5 miliona dolara, u koje su bili uključeni drugi medicinski radnici, nakon što je potrošio znatnu zaradu od svoje profesionalne košarkaške karijere.

Villiamsu (36) će također biti oduzeto preko 650.000 dolara i moraće da plati 2,5 miliona dolara na ime restitucije zbog prevare NBA plana zdravstvenih i socijalnih beneficija između 2017. i 2021.

Sarađivao je sa stomatologom i ljekarima u Kaliforniji i državi Vašington kako bi ostvario profit kroz izmišljene zahtjeve za medicinske i stomatološke troškove.

Tužioci su otkrili da je Williams regrutovao pojedince da obrađuju lažne fakture medicinskih profesionalaca, a sve su imale za cilj prevaru plana zdravstvenih beneficija dizajniranog za aktivne i bivše NBA igrače i njihove porodice.

Sudija Valeri E. Caproni je ukorila Williamsa tokom izricanja presude, istakavši da je on protraćio svoju priličnu košarkašku zaradu i da je trebalo da bude finansijski obezbijeđen doživotno.

Williams je izabran kao 11. u ukupnom izboru na NBA draftu 2009. od strane tadašnjih New Jesey Netsa. Igrao je za različite timove, uključujući Netse, Boston Celticse, Houston Rocketse i Sacramento Kingse, prije nego što je njegova karijera završena 2013.

Williams se izjasnio krivim za zavjeru za zdravstvenu zaštitu i prevaru, kao i za tešku krađu identiteta.