Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši sekretar KSBiH na osnovu autorskog djela inkasirao 44.800 KM

harun mahmutovic

Još jedna najavljena sjednica Skupštine KSBiH, zakazana u Zenici, nije održana. Naša košarka nalazi se u ćorsokaku i teško da ćemo vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Mnogo je tu situacija u narodu poznatih pod “dođem ti”, mnogo netransparentnosti i lične borbe. U posjedu portala BHbasket je izvještaj Nadzornog odbora, koji sadrži uistinu zanimljive detalje o plaćama, menadžerskim ugovorima i ko zna šta sve ne.

Tako su, primjera radi, uposlenici KS BiH dobijali novac i po osnovu ugovora o djelu?!

Dobro su se “oparili” svi oni koji su bili uključeni u projekat Lige mladih pod patronatom USAID-a. Sudeći po izvještaju Nadzornog odbora KSBiH, generalni sekeretar u ostavci imao je naknadu 3.000 KM, pa mu je na koncu za 12 mjeseci uračunata suma od 36.000 KM te bonus od 8.000 KM na ime projekta USAID-a.

primanja

Najgori selektor po rezultatima, Crnogorac Duško Ivanović, naš KSBiH koštao je 78.233 KM, a njegovi saradnici Naser Nenad Trajković 9.778 KM i skaut Dražen Orešković 3.912. KM.

Uposlenici Saveza Nataša Bašović, Haris Bilić i Almir Akšamija, poznat po nadimku Hans, na osnovu ugovora o djelu u 2015. godini primili su 7.700 KM. Isplate se navodno odnose na plaćanje sudija u Ligi mladih, ali računovodstvo KSBiH tad je “bilo na bolovanju”.

Zanimljivo je da su, prema izjavi Haruna Mahmutovića, gore pomenuti imali pravo naplatiti po 1.100 dolara na ime projekta USAID-a za svih 12 mjeseci, ali da to nisu naplatili, što očito nije tačno, piše bhbasket.ba.