Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bjoergen se s 13 olimpijskih medalja izjednačila s Bjoerndalenom

Bjoergen

Marit Bjoergen nakon današnje zlatne medalje s norveškom reprezentacijom u štafeti 4×5 kilometara u skijaškom trčanju stigla je do 13 olimpijskog odličja i na vrhu liste svih vremena na Zimskim olimpijskim igrama izjednačila se sa zemljakom, biatloncem Olem Einarom Bjoerndalenom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bjoergen je bila sjajna u današnjoj štafeti u kojoj je trčala u posljednjoj izmjeni. U trenutku preuzimanja štafete imala je zaostatak od 3,4 sekunde za Šveđankama, ali je veoma brzo stigla Stinu Nilsson i prednost nije ispuštala do samog kraja. Švedskoj je pripalo srebro, a bronzu su osvojile “Olimpijske sportistkinje Rusije”.

Bjoergen ima priliku da prestigne legendarnog “Kralja biatlona” i postane sportista sa najviše medalja na Zimskim olimpijskim igrama. “Čelična dama”, kako je u domovini zovu, u Pyeongchangu će nastupiti još u timskom sprintu i u trci na 30 kilometara, masovni start.

Bjoerndalen u svojoj kolekciji olimpijskih medalja ima osam zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu. Bjoergen je do sada osvojila sedam zlata, četiri srebra i dvije bronze.