Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Blizu 600 prijava za 2. tuzlanski noćni polumaraton

nocni maraton tuzla

Aktivnosti na pripremi i organizaciji 2. tuzlanskog noćnog polumaratona u punom su jeku. Nakon otvorenih prijava za polumaraton, a potom i Fun Run trku, na adresu Udruženja Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla stiglo je blizu 600 prijava.

Kako je za ovaj događaj potreban izuzetno veliki broj volontera, u toku su i prijave građana te udruženja koji će volontirajući dati svoj doprinos da najveći sportski događaj u Tuzli protekne što je bolje moguće, a svi gosti koji dođu, osjećaju se dobrodošlima i požele se ponovno vratiti. Svi zainteresirani pozvani su da na stranici arktuzla.ba izvrše svoje prijave, saopćeno je iz ARK “Rekreativci”.

Trasa trke i ove godine je nepromijenjena i trkače polumaratona će provesti kroz kompletan grad, dok će trkači Fun Run trke, trčati centrom i gornjim dijelom grada. U toku su aktivnosti na dogovorima oko osiguranja kompletne trase trke posebno u dijelu saobraćaja koji će za vrijeme trke biti obustavljen.

ARK „Rekreativci“ Tuzla osim sporta za sve učesnike najavljuju i dobru zabavu. Na dan trke od 16 sati u prostoru Caffe Sloboda bit će održan Pasta party, a kako se polumaraton održava u vrijeme poznatog festivala Kaleidoskop, večer će upotpuniti koncerti i drugi zanimljivi sadržaji.

Iz Kluba pozivaju sve zainteresirane učesnike da se prijeve do 30. juna do kada mogu platiti kotizaciju u visini od 20 KM. Nakon tog datuma, do polovice jula, kotizacija iznosi 40 KM, a dan pred i na sam dan održavanja trke kotizacija će iznositi 50 KM.