smrt u ringu

Bokser preminuo od povreda nakon nokauta, bio to mu jedini poraz u karijeri

bokser

Vrlo dinamičan meč bio je ugovoren na osam rundi, a završio je doslovno u posljednjoj minuti posljednje runde, kad je Quinones nakon jedne serije udaraca pao

Došlo je do nove tragedije u ringu, ovog puta u Kolumbiji i to nakon meča za državnog prvaka super lake kategorije, u kojem su se sastali do prošlog vikenda neporaženi Jose Munoz i Luis Quinones.

Vrlo dinamičan meč bio je ugovoren na osam rundi, a završio je doslovno u posljednjoj minuti posljednje runde, kad je Quinones nakon jedne serije udaraca pao. Nije se ona činila jaka, ali noge su mu se doslovno odsjekle i završio je na podu.

Kako je bio pri svijesti, Quinones se pokušao ustati, ali nije uspijevao iz nekoliko pokušaja pa je sudac, budući da mu je odbrojao, prekinuo meč. Njegov protivnik krenuo je slavio titulu, dok su u ring ušli liječnici, koji su se okupili oko Quinonesa, budući da on nije uspijevao stati na noge.

Nakon što su primijetili da je stanje ozbiljno, 25-godišnji Quinones odvezen je u bolnicu, gdje je vrlo brzo postavljen u stanje inducirane kome zbog ozljeda i oteklina na mozgu. Nažalost, one nisu splasnule te je pet dana nakon meča, odnosno danas, on preminuo.

Do ovog meča Quinones je slavio u svih deset profesionalnih nastupa. Nažalost, prvi u kojem je poražen završio je kobno za njega, iako naravno ne možemo nikako zaključivati da su za isto krivi udarci koje je u istom primio. Takvi udarci najčešće samo dodatno ugrožavaju već teško stanje kojeg su takvi bokseri uglavnom nesvjesni.

Kako je izgledao završetak meča te ono što se dogodilo nakon njega, možete pogledati na ovom LINKU.

Upozoravamo, snimak gledate na vlastitu odgovornost.