Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

devet borbi

Bokseri Željezničara večeras protiv Vardara traže drugu pobjedu u okviru Regionalne lige

zeljo boks1 (1)
FOTO: Fena

U konkurenciji omladinaca snage će odmjeriti Elhar Hodžić i Ilhan Ozmen (do 69 kg) te Halid Gakić i Ajhan Ozmen (75)

Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva nakon ljetne pauze nastavlja nastup u Regionalnoj ligi susretom sa skopskim Vardarom u okviru trećeg kola ovog takmičenja.

Bokseri sarajevskog kluba nakon dva kola imaju polovičan učinak. Na startu su pobijedili ekipu Podgorice, a potom su u gostima poraženi od Loznice. U trećem kolu očekuju pobjedu, iako najavljuju izjednačen meč.

– Očekujemo dobar meč, jer su ekipe prilično izjednačene. Svakako se očekuje najviše u kategorijama do 64 i 75 kg, kao i do 91 kg gdje se sastaju dva vrlo iskusna borca – izjavio je trener BK Željezničar Almedin Fetahović koji vjeruje u pobjedu svog tima.

Gledaoci će moći da vide ukupno devet borbi. U konkurenciji omladinaca snage će odmjeriti Elhar Hodžić i Ilhan Ozmen (do 69 kg) te Halid Gakić i Ajhan Ozmen (75).

U konkurenciji seniora Bruno Vidaček će u kategoriji do 56 kg za protivnika imati Adriana Džemailija, a Remzo Iković u kategoriji do 60 kg Orana Šakirovskog.

Potom će uslijediti mečevi Fahrudin Bahtić – Jasim Ljama (64), Željko Marko – Ferid Hodža (69), Đani Dedić – Leo Jovanovski (75), Jasmin Pašagić – Arsim Etemi (81) i Aleksandar Mraović – Gorjan Slavevski (91). Džemal Bošnjak nema protivnika i bez borbe je osvojio poene.

Meč će biti održan danas od 17 sati u Skenderiji.