Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolt: Još dvije medalje i mogu se oprostiti

usain bolt

Usain Bolt postao je prvi atletičar u historiji s tri uzastopna olimpijska zlata na 100 metara pobijedivši Justina Gatlina u Rio de Janeiru, bio je prvi na utrkama u Pekingu 2008. i Londonu prije četiri godine.

“Neko je rekao ja ću po završetku Igara u Riju postati besmrtan. Još dvije medalje i mogu se oprostiti. Besmrtan,” rekao je Usain Bolt.

Na putu je ka besmrtnosti, a za nju mu nedostaju još dva zlata. Uspije li, osvojit će svoj treći hat-trick zaredom, na trećim Olimpijskim igrama imat će najsjajnije odličje u nejelitnijim olimpijskim trkačkim disciplinama, na 100, 200 metara i štafeti 4 x 100 metara.

“Nisam bio savršen danas, ali obavio sam posao i ponosan sam na svoj uspjeh. Nikom to nije pošlo za rukom, ustvari nitko nije ni pokušao,” dodao je Bolt.

“Očekivao sam da ću biti brži, ali sretan sam pobjedom, učinio sam što je bilo potrebno.”

Navijačima nije smetalo, dočekali su ga kao heroja na Olimpijskom stadionu u Riju i potom ispratili skandirajući njegovo ime.

“Nakon polufinala sam se osjećao osobito dobro, želio sam istrčati bolje vrijeme, ali imali smo samo sat i 20 minuta između utrka, umjesto uobičajenih dva. No isplatilo se sve, za ovakve utrke treniraš. Rekao sam vam da ću uspjeti. Ostanite sa mnom, želim još dva,” zaključio je.