“Bosanska zvijer”: Nisam više vidio na lijevo oko (VIDEO)

tomislav_spahovic

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović zvani Zvijer doživio je prije desetak dana meč iz noćne more. Spahoviću se prvi poraz u FFC-u dogodio uz veliku dozu nesreće, nakon što ga je Poljak Marcin Prachnio doslovno posjekao rukavicom i prekidom odnio titulu.

Veliki okršaj u Rijeci za titulu FFC prvaka u kategoriji do 93 kilograma pretvorio se u Spahovićevu osobnu dramu nakon jednog “lucky puncha” koji je ostavio ogromnu posjekotinu ispod Spahovićevog lijevog oka.

Aperkat je sjeo savršeno, a Bosanac je odmah dignuo ruke, pokazujući da nije spreman za nastavak borbe.

Sada je objavio novu fotografiju na Facebooku ponosno pokazujući posjekotinu sa 20 šavova te je objasnio što mu se tačno dogodilo u tom meču.

“Nisam bio uzdrman. Posjekotina je bila velika i u tom trenutku više nisam vidio na lijevo oko. Nisam mogao nastaviti dalje što je značilo prekid”, napisao je Spahović otklonivši sumnje da je meč izgubio zbog snage udarca, odnosno nokdauna.

Žal je tim veća jer je Spahović do kobnog aperkata bio dominantniji borac u ringu, a imao je i prednost na bodovnim listama. Kako god bilo, na kraju je upisao prvi poraz u FFC-u, nakon četiri uzastopne pobjede.