Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jusuf nurkić

Bosanska Zvijer: Želim biti All-Star, sposoban sam to (VIDEO)

Jači nego ikad, Nurkić ima velike ambicije za sljedeću sezonu

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić u balonu Disney Worlda vratio se još bolji nego što je bio godinu i pol ranije, kad mu je dvostruki prijelom noge okončao sezonu 2018./19. Oporavljao se godinu dana, ali upravo prije vikenda kad se trebao vratiti pandemija koronavirusa prekinula je sva sportska natjecanja diljem svijeta, pa tako i NBA ligu.

Jači nego ikad, Nurkić ima velike ambicije za sljedeću sezonu.

“Želim biti All-Star. Znam da sam sposoban za to”, rekla je Bosanska Zvijer u podcastu Let's Get Technical, čiji su domaćini bivši igrači Portlanda Rasheed Wallace i Bonzi Wells.

Iako je uzorak malen jer u Orlandu su klubovi odigrali samo po osam utakmica ostatka regularnog dijela sezone uoči doigravanja, brojke su mu bile impresivne: 17,6 poena, 10,3 skoka, 4,0 asistencije, 2,0 blokade i 1,4 osvojenih lopti, gotovo sve najbolje u karijeri.

Iako je konkurencija na Zapadu među visokim igračima strašna, Nurkić bi zaista mogao upasti na All-Star ako nastavi tako napredovati i ako njegovi Portland Trail Blazersi budu uspješniji nego prošle sezone.