Bosna bolja od Lukavca u prvom meču finala A1 lige

kosarka lopta

Košarkaši sarajevske Bosne pobijedili su danas ekipu Lukavca s 93:74 u prvom meču finala play-offa A1 lige.

”Studenti” su predvođeni Strahinjom Dragičevićem i Mirzom Ahmetbašićem došli do prve pobjede u finalnoj seriji i sada se nalaze na korak do plasmana u društvo najboljih ekipa BiH.

Dragičević je u meču koji je odigran u KSC Skenderija u Sarajevu postigao 28 poena i šest skokova, a Ahmetbašić je dodao 20 poena i devet skokova. Raspoložen u timu Bosne bio je i Vladimir Đorđević sa 17 poena, pet skokova i dvije asistencije, a iskusni plej Saša Vasiljević je imao učinak od sedam poena, pet skokova i sedam asistencija.

U ekipi Lukavca istaknuo se Mirnes Islamović s 21 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sportski direktor i jedan od košarkaša Bosne Damir Krupalija zadovoljan je pobjedom, ali upozorava da još ništa nije gotovo, te da će naredni meč u Lukavcu biti izuzetno težak.

– Zadovoljni smo prvim poluvremenom, bili smo posebno dominantni u prvih petnaest minuta utakmice, ali u drugom poluvremenu smo igrali slabije i upali smo u ritam ekipe Lukavca. Oni su pokazali kvalitet. Iskusni su i atletki moćan tim, a ova utakmice je bila tek prvo poluvrijeme. Moramo biti spremni za drugi meč u kojem želimo privesti uspješnu sezonu kraju – izjavio je Feni nekadašnji bh. reprezentativac.

Drugi meč finala će biti odigran u srijedu, 27. aprila u 18.30 sati u Lukavcu.