Bosna Royal pobijedila Igokeu i izjednačila rezultat u finalnoj seriji

kk bosna igokea222

Košarkaši Bosne pobijedili su Igokeu sa 76:71 u drugoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH i izjednačili rezultat u seriji na 1:1.

Oko 2.000 gledalaca u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija moglo je uživati u neizvjesnoj košarkaškog predstavi i borbi do posljednje sekunde utakmice. Studenti su na kraju uspjeli drugi put u ovoj sezoni slaviti protiv aktuelnog prvaka BiH i velikog favorita za naslov te osigurati još jednu utakmicu u Sarajevu.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, a Bosna je veći dio meča imala rezultatsku prednost koja je u finišu poluvremena iznosila deset poena.

Igokea se pokušala vratiti početkom drugog poluvremena, ali studenti nisu popuštali te su u 28. minuti izjednačili najveću rezultatsku prednost. Ipak, u finišu trećeg perioda Igokea pravi seriju od 7:0 i smanjuje na samo tri poena zaostatka. Međutim, Čampara sa zvukom sirene iz teške pozicije pogađa troju i svom timu donosi prednost od šest poena uoči posljednjih deset minuta.

U posljednjoj četvrtini nastavila se velika borba. Igokea je polako smanjivala zaostatak, a u 35. minuti i izjednačila. No, bivši igrač kluba iz Aleksandrovca Marko Jošilo, koji je bio ponajbolji u dresu Bosne u ovom meču, sa vezanih pet poena ponovo vraća osjetnu prednost studentima, a Vasiljević sa dvije vezane trijkom podiže publiku na noge za sedam poena prednosti dvije minute prije kraja utakmice.

Do kraja meča Bosna je izdržala pred napadima Igokee i upisala važnu pobjedu.

Marko Jošilo je bio najefikasniji igrač Bosne sa 12 poena, Vladimir Đorđević i Saša Vasiljević postigli su po 12, a Maksim Šturanović je uz devet poena imao i 12 skokova.

Najefikasniji kod Igokee bili su Vuk Radivojević sa 17 i James Robinson s 13 poena, dok je “double-double” učinak imao Đorđe Milošević sa 10 poena i 12 skokova.

Treća utakmica finala, koje se igra na tri dobijene utakmice, na rasporedu je u subotu u Laktašima.