Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ponosni sponzor

Bosnalijek podržao „Gimnazijadu 2022“

1669067238873

Ovo tradicionalno sportsko takmičenje učenika svih sarajevskih gimnazija održat će se ove godine po 21. put

Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek, ponosni je sponzor ovogodišnje Gimnazijade u Sarajevu.

Ovo tradicionalno sportsko takmičenje učenika svih sarajevskih gimnazija održat će se ove godine po 21. put.

Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pandemijom COVID-19, tokom tri dana sportske ekipe takmičit će se u košarci, odbojci i stonom tenisu.

„Kao lider poslovne zajednice Bosne i Hercegovine, koji plasira svoje proizvode na 28 tržišta na tri kontinenta, maksimalno podržavamo aktivnosti kojima se promoviše i osigurava briga o zdravlju i razvoju djece. Upravo su sport i sportska takmičenja jedan od najboljih načina da se osigura zdrav razvoj omladine, ali i da se istovremeno grade nova i učvršćuju postojeća prijateljstva među njima. Drago nam je što imamo priliku biti dio ove lijepe priče, koja traje već decenijama i koja se, na radost svih nas, vraća nakon dvije godine pauze“, naglasili su iz kompanije Bosnalijek.

Ovogodišnja Gimnazijada održat će se u KSC „Skenderija“. Po prvi put će u takmičenjima učestvovati i dvije privatne gimnazije „Sarajevska škola za nauku i tehnologiju“ i „Richmond park“.

Na „Gimnazijadi 2022“ učestvovat će jedanaest sarajevskih gimnazija sa 477 prijavljenih sportista i 30 profesora (trenera). Pored sportista, u organizaciji ovog takmičenja, odnosno u realizaciji samog projekta, učestvovat će cijelo Nastavničko vijeće Prve gimnazije i oko 80 učenika pomenute škole.