Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosnić: BiH je druga ekipa kada igra Mirza Teletović

vedran bosnić

Košarkaška reprezentacija Švedske večeras će doputovati u Sarajevo, gdje će u subotu protiv selekcije Bosne i Hercegovine igrati svoj prvi meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2017. godine.

BiH je jučer igrala prvi meč kvalfikacione grupe C u gostima protiv reprezentacije Rusije i doživjela je težak poraz (83:54), a taj meč je imao priliku gledati i selektor Švedske Vedran Bosnić, nekadašnji bh. reprezentativac koji već niz godina živi i radi u Štokholmu.

Bosnić smatra da jučerašnji poraz nije prava slika reprezentacije BiH, te da je bh. selekcija u potpunosti druga ekipa kada za nju nastupa kapiten Mirza Teletović, koji je propustio meč protiv Rusije zbog zdravstvenih problema.

– Jučerašnji poraz nije prava slika reprezentacije BiH. To je u potpunosti drugačija ekipa kada je tu Mirza Teletović. Rusija je u drugom poluvremenu igrala fantastično, bili su odbrambeno i napadački mnogo bolji od BiH, koja je s druge strane igrala loše, što je i uzrokovalo veliku razliku. Utakmica u subotu će biti drugačija, jer BiH bez Mirze nije ista ekipa – rekao je Bosnić u izjavi za Fenu.

Bosnić naglašava da selekcija Švedske želi odraditi dobre kvalifikacije i pokušati iznenaditi protivnike u grupi, ali još jednom naglašava da su Rusija i BiH u ovom trenutku favoriti.

– Meni je najvažnija igra mog tima, ne obazirem se previše na protivnike. Želimo u Sarajevu odigrati dobru utakmicu. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji u svojim redovima imaju Nurkića i Teletovića i to će biti veliko iskustvo za švedske reprezentativce. Igrat ćemo bez pritiska i pokušati iznenaditi. U Sarajevu nemamo šta izgubiti, možemo samo mnogo dobiti – naglasio je košarkaški strateg.

Švedska će večeras doputovati u Sarajevo, a sutra će obaviti trening u ”Skenderiji”. Utakmica BiH – Švedska će biti odigrana 3. septembra u dvorani ”Mirza Delibašić” Centra Skenderija u 20.15 sati.