Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarkaška reprezentacija BiH

Bosnić: Bili smo jako blizu, presudilo je iskustvo

bosnic

Čestitke Bugarskoj na pobjedi, ali ja sam veoma sretan reakcijom svojih igrača

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo poražena od Bugarske rezultatom 89:82. Selektor BiH vedran Bosnić, kojem je to bio debi na klupi “Zmajeva”, nije bio pretjerano razočaran. Smatra kako je njegov tim pružio dobru partiju, ali da je presudilo iskustvo te da je BiH tim u stvaranju.

“Čestitke Bugarskoj na pobjedi, ali ja sam veoma sretan reakcijom svojih igrača. Kao što je svima poznato nedostaje nam 10 igrača sa prethodnih utakmica. Ovo je veoma mlad tim, radili smo sa njima i odlučili ići sa ovim rosterom u ovom prozoru, kao i u sljedećem. Želimo napraviti dobru selekciju ovih igrača i ono što su oni pokazali večeras je impresivno. Borili smo se za svaku loptu, bili smo veoma blizu.

Nažalost, nismo imali iskustva u posljednjoj četvrtini da ostvarimo pobjedu. Čak i kada je bilo i nerješeno mi smo napravili greške, koje obično mladi igrači prave. Ali nakon takvih grešaka vi učite.

Tim uči, igrači uče i to će biti od pomoći u sljedećim igrama. Ovi mladi igrači će sigurno biti bolji nakon internacionalnih utakmica sa suparnicima poput Bugarske, koja je dobar tim.

Znamo to, gledali smo ih, igraju dobru košarku. Ali i moji momci igraju dobru košarku.

Ono što trebamo jeste dobro analizirati i ponoviti sve što radimo dobro, ono što radimo loše popraviti i pripremiti za narednu utakmicu koja je za 3 dana i koja će nam dati još jednu lekciju košarke kako bi igrači postali još boljima”, rekao je Bosnić nakon utakmice.