Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Celticsi vode 1:0

Boston nakon produžetaka savladao Indianu, meč odlučila neshvatljiva greška Siakama

indiana boston
Foto: Screenshot/YouTube

U seriji koja se igra na četiri pobjede i koja će dati sudionika velikog finala NBA lige, Boston je iskoristio veliku pogrešku Indiane u završnici ogleda i poveo 1:0

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Indiana Pacerse 133:128 nakon produžetka prve utakmice konferencijskog finala NBA doigravanja.

U seriji koja se igra na četiri pobjede i koja će dati sudionika velikog finala NBA lige, Boston je iskoristio veliku pogrešku Indiane u završnici ogleda i poveo 1:0. Druga utakmica igra se u četvrtak, opet u Bostonu.

Ključan trenutak utakmice dogodio se deset sekundi prije kraja. Indiana je imala prednost 117:114 i loptu sa strane. U igru ju je ubacivao Andrew Nembhard. Nije to izveo najbolje, ali pronašao je njom Pascala Siakama na kojem je odbranu igrao Jaylen Brown.

Krilo Celticsa uspjelo je dodirnuti loptu i usmjeriti je prema autu, a onda je Siakam napravio potez koji će se pokazati ključnim za poraz Pacersa.

Neobjašnjiv potez Siakama

Ničim izazvan Siakam je išao po loptu koja je izašla izvan granica parketa i nepotrebno ju je dodirnuo i lupio njom u pod kad je već bio u autu. Dosuđena je lopta za Boston, a do kraja je ostalo 8.5 sekundi. Iz teške situacije, s igračem pred sobom, tricu iz kuta za izjednačenje pogodio je Brown. U preostalih 5.7 sekundi rezultat se nije mijenjao i utakmica je otišla u produžetak u kojem je Boston stigao do pobjede.

Brown je na kraju utakmicu završio s 26 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Trica za produžetak bila mu je i jedina koju je ubacio. Ukupno je uputio četiri dalekometna šuta. Jayson Tatum zabio je 36 uz 12 skokova, a Jrue Holiday dodao 28. Imao je i sedam skokova i osam asistencija.

Tyrese Haliburton je postigao 25 poena i podijelio 10 asistencija za Pacerse, a Myles Turner ubacio 23 i uhvatio deset lopti pod obručima. Siakam je utakmicu završio s 24 koša, 12 skokova i sedam asistencija.

nba