Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Boston “počistio” Netse, Phila ispustila drugu meč loptu, Dallas slavio na krilima Luke

boston tatum

Celticse je predvodio Jayson Tatum sa 29 poena, pet asistencija i tri skoka, Jaylen Brown postigao je 22 poena uz osam skokova, a Marcus Smart 20 poena i 11 asistencija. Grant Williams dodao je 14 poena, a Al Horford 13 poena i šest skokova

Košarkaši Bostona plasirali su se u drugo kolo play-offa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili Brooklyn sa 116:112 i završili seriju sa 4:0.

Celticse je predvodio Jayson Tatum sa 29 poena, pet asistencija i tri skoka, Jaylen Brown postigao je 22 poena uz osam skokova, a Marcus Smart 20 poena i 11 asistencija. Grant Williams dodao je 14 poena, a Al Horford 13 poena i šest skokova.

U ekipi Brooklyna najefikasniji je bio Kevin Durant sa 39 poena, uz devet asistencija i sedam skokova. On je prvi put eliminisan iz play-offa u prvom kolu još od 2010. godine kada je igrao za Oklahomu.

Seth Curry postigao je 23 poena, Kyrie Irving 20 poena, pet skokova i pet asistencija, a Goran Dragić 10 poena, uz osam skokova i četiri asistencije za Netse.

Nepuna tri minuta prije kraja utakmice Celticsi su ostali bez Tatuma, koji je dobio petu ličnu grešku. Netsi su to iskoristili da se primaknu na 108:109, ali više od toga nisu uspjeli, pa su seriju izgubili 0:4.

Boston će u drugom kolu igrati protiv pobjednika duela aktuelnog šampiona Milwaukeeja i Chicaga, u kome Bucksi vode sa 3:1.

Košarkaši Dallasa poveli su sa 3:2 protiv Utahe u prvom kolu play-offa Zapadne konferencije, pošto su pobijedili sa 102:77. Dallas je prevodio Luka Dončić sa 33 poena, 13 skokova i pet asistencija, Jalen Brunson postigao je 24 poena, a Dorian Finney-Smith 13 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

U ekipi Utahe Jordan Clarkson bio je najefikasniji sa 20 poena, a Rudy Gobert postigao je 17 poena uz 11 skokova. Donovan Mitchell, koji je u prve četiri utakmice u prosjeku postizao 30 poena, noćas je ubacio devet poena i promašio svih sedam “trojki”, prije nego što je u četvrtoj četvrtini izašao iz igre zbog problema sa koljenom.

Dallasu je potrebna još jedna pobjeda za prolaz u drugo kolo, a šesta utakmica na programu je u četvrtak naveče.

Dallas nije prošao u drugo kolo otkako je 2011. godine osvojio titulu, dok je Utah šestu uzastopnu godinu u doigravanju, ali nije prošla dalje od drugog kola.

Košarkaši Toronta smanjili su na 2:3 u prvom kolu play-offa Istoka protiv Philadelphija, pošto su pobijedili sa 103:88. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Pascal Siakam sa 23 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija. Precius Achiuwa postigao je 17 poena uz sedam skokova, a po 16 poena dodali su OG Anunoby i Gary Trent.

U ekipi Philadelphije najefikasniji je bio Joel Embiid sa 20 poena, uz 11 skokova i četiri asistencije, Tobias Harris postigao je 16 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, a James Harden 15 poena uz sedam asistencija.

U timu nije bilo Freda VanVleeta zbog povrede mišića.

Naredna šesta utakmica na porgramu je u četvrtak naveče u Torontu, a domaći tim pokušaće da pobijedi i treći uzastopni put kako bi izbjegao eliminaciju.