Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

finale istoka

Boston uvjerljivo slavio protiv Miamija i izjednačio u seriji na 1:1

miami boston yt

Naredne dvije utakmice ove serije igraju se u Bostonu, a prva je u noći između subote i nedjelje

Košarkaši Bostona pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Miamija sa 127:102 i izjednačili na 1:1 u finalu play-offa Istočne konferencije NBA lige. Najzaslužniji za pobjedu Bostona bili su Jayson Tatum sa 27 i Marcus Smart i Jaylen Brown sa po 24 poena. Smartu je nedostajao jedan skok za triple-double učinak, pošto je upisao 12 asistencija i devet uhvaćenih lopti.

Dvocifreni učinak u pobjedničkom timu imali su i Grant Williams sa 19 poena, kao i Al Horford i Payton Pritchard koji su postigli po deset.

U redovima Miamija najbolji je bio Jimmy Butler koji je postigao 29 poena za 32 minuta na terenu, dok su Victor Oladipo i Gabe Vincet dodali po 14 poena.

Miami je bolje otvorio utakmicu i u prvoj četvrtini je stigao do deset poena prednosti, ali je Boston serijom trojki preokrenuo rezultat.

Celticsi su za 18 minuta bili bolji od Miamija sa 60:21 što im je donijelo prednost na poluvremenu od 70:45.

Prednost od 25 poena na poluvremenu bila je najveća u nekoj utakmici play-offa koji je neki tim imao u gostima.

Na kraju je malo nedostajalo da Boston upiše najubjedljiviju pobjedu ikada u doigravanju, a da Miami doživi najteži poraz. Najubjedljivija pobjeda Celticsa do sada u play-offu iznosi 40, a najteži poraz Miamija 36 poena.

Naredne dvije utakmice ove serije igraju se u Bostonu, a prva je u noći između subote i nedjelje.

nba