Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bozoljac: Džumhur je najtalentovaniji na svijetu

dzumhur

Novi trener Damir Džumhura Nikola Bozoljac jučer je započeo rad s 30. igračem svijeta, a kao svoj prvi cilj postavio je pomak ka vrhu ATP rang-liste. Rekao je da je Džumhr danas najtalentovaniji teniser na svijetu.

-Dugo se poznajemo, razumijemo se i mislimo da možemo da obostrano napravimo finu saradnju. I dalje pravimo plan rada. Ne bih želio da pričam o detaljima, ali krećemo s radom 1. decembra, rekao je Bozoljac za Nezavisne.

Prvi turnir u narednoj sezoni Džumhur će igrati u Brisbaneu (turnir počinje 31. decembra). Šta bi do tada trebalo popraviti u njegovoj igri Bozoljac nije želio da otkrije, kao i na kojim elementima igre će posebno raditi tokom saradnje.

– Rezultati zavise od mnogo stvari, ali ako sve radimo dobro, i ako budemo posvećeni, a i Damir i ja smo posvećeni onome što radimo, biće i dobrih rezultata, smatra tridesetdvogodišnji trener, koji je, pored ostalih, sarađivao sa Jelenom Janković, jednom od najboljih srbijanskih teniserki i nekad prvom teniserkom svijeta.

Na pitanje da li osjeća pritisak što je preuzeo 30. igrača svijeta, Bozoljac je odgovorio:

– Tenis je sport u kojem konstantno osjećate pritisak, bilo da ste igrač ili trener, ali dugo sam u sportu i ne gledam s te strane na ovaj posao. Navikao sam na sve. Imam dosta iskustva u tenisu, dugo godina sam u ovom sportu, tako da nema problema.