Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijske igre

Brazilac razočaran Đokovićem: Iznenadio me, ali na negativan način

djokovic (1)

Postoje stvari koje ne mogu da razumijem. Kako i zašto? Ništa mu nismo uradili da to zaslužimo

Poslije poraza u miks dublu od Novaka Đokovića i Nine Stojanović na Olimpijskim igrama u Tokiju, Brazilac Marcelo Melo iznio je niz kritika na račun ponašanja najboljeg tenisera svijeta.

Novak i Nina u dobili Mela i njegovu sunarodnicu Luizu Stefani na startu turnira sa 6:3, 6:4. Đoković je određene poene proslavljao izuzetno burno, što je brazilski igrač okarakterisao kao provokaciju.

– Novak me je iznenadio, ali na negativan način. Nije bilo potrebe za tim. Prije dva dana je snimio video na kojem priča o Brazilu i Brazilcima, o našoj energiji, a sada se ponaša tako… Imao je smeč direktno u moja leđa koji nije baš morao tako da odigra. Ali dobro, ovo je tenis i svako pokušava da ga igra onako kako želi. Ja lično nikada ne bih igrao tako, izjavio je Melo, prenosi Sport klub.

Nije to, ipak, jedino što 37-godišnjak iz Belo Horizontea zamjera prvom reketu svijeta.

„Postoje stvari koje ne mogu da razumijem. Kako i zašto? Ništa mu nismo uradili da to zaslužimo. U jednom momentu je umalo pogodio Luizu. Naravno, ovo su Olimpijske igre, sve se dešava na terenu, on radi to što radi u igri, ali trebalo bi da ima određene granice. Mnogi ljudi bi se zamislili. Ne želim da stvaram kontroverze i polemike, ali svako ko je gledao meč i zna da čita između redova, zna o čemu govorim, dodao je Melo.

Pošto su mu predočeni komentari rivala, Đoković nije želio da odgovori.

– Melo je rekao da sam ga provocirao? Ozbiljno? Zaista nemam nikakav komentar na to, poručio je Đoković.