Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prilika za bh. tenisera

Brčko open 2022. počinje 21. maja, prijavljeni igrači iz 31 zemlje

brcko open

Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a pobjednik osim novčane nagrade osvaja i 18 ATP bodova

Međunarodni teniski turnir iz serije Futures “Brčko open 2022” održavat će se od 21. do 28. maja  na terenima teniskog kluba “Prohema”, a dosad su prijavljeni igrači iz 31 zemlje.

Glavni pokrovitelj 18. izdanja turnira je Vlada Brčkog koja je i do sada bila najveći sponzor, tj. glavni pokrovitelj turnira.

Kako su priopćili organizatori na turniru će nastupiti 32 mlada tenisera.

U kvalifikacijama za nastup na glavnom turniru sudjelovat će također 32 tenisera od kojih će njih 8 steći pravo da igraju glavni turnir, a dosad su se prijavili igrači iz 31 zemlje.

Na ovogodišnjem Futuresu nastupit će dvojica mladih Brčaka – Dženan Baković i Andrej Đokić, a pored njih još pet mladih teniseraiz BiH igrat će svoje mečeve na terenima TK “Prohema”.

Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a pobjednik osim novčane nagrade osvaja i 18 ATP bodova.

Organizatori navode kako će na turniru sudjelovati i više mladih igrača iz zemalja regije kojima je ovo jedinstvena prilika da osvoje bodove na svjetskoj rang listi najboljih tenisera.

Uz to, podsjećaju kako je od bosanskohercegovačkih tenisera najuspješniji u Brčkom bio Damir Džumhur koji je dva puta ponio titulu pobjednika turnira.