Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Briljantna partija Nurkića protiv Denvera, Portland se direktno plasirao u play-off

E1jl-6hXIAQz33L

Nurkić je susret završio sa 20 poena, 13 skokova i dvije asistencije, te je odlično sarađivao sa McCollumom i Lillardom koji su nosili igru Portlanda u ovom susretu

Portland Trail Blazersi, za koje nastupa bh. košarkaš Jusuf Nurkić, savladali su Denver Nuggetse rezultatom 132:116 u derbiju zapadne konferencije čime su izborili direktan plasman u play-off.

Košarkaši Portlanda kontrolisali su meč od početka do kraja, a odličnu ulogu odigrao je Nurkić, koji je u ovom duelu upisao double-double učinak.

Nurkić je susret završio sa 20 poena, 13 skokova i dvije asistencije, te je odlično sarađivao sa McCollumom i Lillardom koji su nosili igru Portlanda u ovom susretu.

MCCollum je dao 24 poena, dodao dva skoka i pet asistencija, dok je Lillard zabilježio 22 poena, tri skoka i 10 asistencija.

U redovima poražene ekipe najbolji su bili Howard sa 23 poena, četiri skoka i tri asistencije, te Nikola Jokić, centar iz Srbije, sa 21. poenom, tri skoka i dvije asistencije.

Nakon ovog duela – Denver je četvrti sa omjerom 57:25, a Portland šesti na zapadu sa 42:30 omjerom. Upravo ove dvije ekipe će se susresti u play-offu koji počinje 22. maja.