Ostali sportovi

igra se na wembleyu

Britanski mediji: Finale Evropskog prvenstva pred 60.000 gledatelja

21/06/2021

Premijer Boris Johnson ranije je najavljivao određeno “razumno prilagođavanje“ mjera, ali je upozorio da će javno zdravlje uvijek biti isključivi prioritet njegove vlade

Dogovor prema kojem će finalu Evropskog prvenstva na stadionu Wembley u Londonu prisustvovati 60 hiljada navijača blizu je finalizacije, prenosi britanski Telegraph.

Također, britanski list navodi da bi mogao da bude dozvoljen dolazak oko 2.500 pripadnika medija iz čitavog svijeta, a oni neće morati da budu podvrgnuti standardnim mjerama karantina po dolasku u ovu ostrvrsku državu.

Sa druge strane, Vlada Velike Britanije bi mogla da uskrati prisustvo navijačima iz inostranstva, čime bi dodatno i osigurala „domaćinsko“ navijanje u slučaju da Engleska bude nastupala u borbi za trofej na “Wembleyu“ 11. jula.

Premijer Boris Johnson ranije je najavljivao određeno “razumno prilagođavanje“ mjera, ali je upozorio da će javno zdravlje uvijek biti isključivi prioritet njegove vlade.

Neki engleski mediji navode da je mijenjanje odluke vlade reakcija na šuškanja da će UEFA promijeniti lokaciju odigravanja finalnog susreta kako bi finale bilo što atraktivnije za gledaoce – u sličnom maniru je borba za trofej Lige šampiona u maju pomjerena iz Istanbula u Porto. Kao potencijalno mjesto održavanja finala figurira i Budimpešta, grad u kojem su na „Puškaš areni“ pred punim kapacitetom i u odličnoj atmosferi nastupali fudbaleri Mađarske reprezentacije.

Komentari

Autor: Sportklub.rs

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.