Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

davis cup

Brkić i Bašić vratili nadu, BiH protiv Švedske smanjila na 2:1

Zenica: Davis Cup: Bosna i Hercegovina protiv ?eške, drugi dan
15.09.2019., Gradska arena Husejin Smajlovic, Zenica, Bosna i Hercegovina - Susret Davis Cupa izmedju Bosne i Hercegovine i Ceske. Dubl mec Tomislav Brkic/Mirza Basic - Jiri Lehecka/Jiri Vesely. Mirza Basic i Tomislav Brkic."nPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Bilo je 2:0 u setovima za bh. reprezentativce koji su savladali Andre Goranssona i Eliasa Ymera. Tako je sada rezultat 2:1 za Švedsku

Tomislav Brkić i Mirza Bašić donijeli su prvi bod našoj selekciji u okviru meča Davis cupa u Stockholmu za plasman među 16 najboljih selekcija svijeta.

Bilo je 2:0 u setovima za bh. reprezentativce koji su savladali Andre Goranssona i Eliasa Ymera. Tako je sada rezultat 2:1 za Švedsku.

Prvi set je trajao tačno sat vremena. Naš dubl je imao brejk prednosti, ali su se Šveđani vratili. Ipak u 10. gemu napravljen je novi brejk za osvajanje prvog seta.

Drugi set je opet dobro počeo. Brzo su naši igrači stigli do 3:1. Igrali sigurno i u nastavku seta došli do rutinskih 6:2 za manje od pola sata igre.

Naša reprezentacija će tražiti šansu za preokret u posljednja dva meča. Damir Džumhur će igrati protiv Mikaela Imera, a Mirza Bašić protiv njegovog brata Eliasa.