u čast tonyja parkera

Broj 9 na dresu San Antonio Spursa više niko neće nositi (VIDEO)

tony parker

Svečana ceremonija povlačenja Parkerovog dresa održana je u dvorani “mamuza“ AT&T centru

San Antonio Spursi povukli su dres Tonyja Parkera, četverostrukog šampiona NBA lige, na svečanoj ceremoniji u čast bivšeg francuskog košarkaša koja je održana u ponedjeljak uvečer.

“Sada je službeno. Dres Tonyja Parkera sa brojem devet zauvijek će stajati na stropu dvorane. Hvala Tony“, objavio je San Antonio na Twitter profilu.

Svečana ceremonija povlačenja Parkerovog dresa održana je u dvorani “mamuza“ AT&T centru.

“San Antonio, sjajan je osjećaj biti kući. San Antonio će uvijek biti moj dom. Veoma je važno da to znate. Hvala navijači Spursa“, kazao je 37-godišnji Parker.

Francuz je u NBA ligi proveo 18 sezona, od čega je čak 17 proveo u San Antoniju, a jednu u Charlotte Hornetsima. Naslov NBA šampiona osvajao je 2003, 2005, 2007. i 2014. godine. U pohodu Spursa na titulu 2007. godine Parker je proglašen za MVP-a finalne serije.

Karijeru je završio u junu ove godine, nakon sezone provedene u Charlotteu. Postao je deseti igrač u istoriji Spursa čiji je dres povučen iz upotrebe. San Antonio je ranije povukao dresove: Brucea Bowena (12), Tima Duncana (21), Seana Elliotta (32), Georgea Gervina (44), Avery Johnsona (6), Johnnyja Moorea (00), Davida Robinsona (50), Jamesa Silasa (13) i Manuela Ginobilija (20).