Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Brooklyn savladao Milwaukee, pobjeda Philadelphije protiv Chicaga

Milwaukee Bucksi

Bucksi nisu igrali s mnogo žara jer su ranije osigurali poziciju najbolje ekipi regularnog dijela sezone, a samim tim i prednost domaćeg terena u playoffu

Košarkaši Brooklyn Netsa savladali su sinoć u gostima ekipu Milwaukee Bucksa u jednom od dva odigrana meča sjevernoameričke NBA lige.

Brooklyn je slavio sa 133:128 i napravio važan korak ka plasmanu u završnicu NBA lige. Do kraja regularne sezone imaju odigrati gostovanje protiv Indiane i domaći meč protiv konkurenta za završnicu Miami Heata.

U meču protiv Bucksa, koji su igrali bez povrijeđenog Giannisa Antetokounmpa, istaknuo se D'Angelo Russel s 25 poena i deset asistencija, dok je Caris LeVert dodao 24 poena.

Bucksi u ovom meču nisu igrali s mnogo žara jer su ranije osigurali poziciju najbolje ekipi regularnog dijela sezone, a samim tim i prednost domaćeg terena u playoffu.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa Philadelphia 76-ersi u gostima su savladali Chicago Bullse sa 116:96.

Chicago je odavno izgubio sve nade za playoffom, pa je Bullsima ovaj meč bio bez rezultatskog značaja, dok se Philadelphija bori za treće mjesto na istoku i za to joj treba još jedna pobjeda do kraja sezone.

U Timu 76-ersa istaknuo se J.J. Reddick s 23 poena, dok je Joel Embiid dodao 20 poena i deset skokova.

– Rezultati:
Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 128:133
Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 96:116