Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalna snaga: Nokaut koji je odjeknuo u svijetu MMA-a (VIDEO)

nokaut

U Lincolnu (SAD), točnije Pinnacle Bank Areni, održan je UFC Fight Night koji su predvodili Justin Gaethje i James Vick.
Očekivalo se da ovaj meč neće završiti sudijskom odlukom, ali da će biti završen nakon manje od 90 sekundi, tome se niko nije nadao.

Iako je bio blagi favorit, James Vick pretrpio je težak poraz nokautom. Gaethje je udarcem lijevom rukom spustio Vickov gard, a onda je desnom odozgo snažno u bradu udario Vicka i poslao ga u carstvo snova. Nekoliko minuta trebalo je Jamesu da dođe sebi i ustane na noge.

Gaethje je ovim potezom zaradio bonus za izvedbu večeri, baš kao i Eryk Anders, koji je također nokautirao svog suparnika na otvaranju glavnog programa. Tzv. “soccer kickom” Anders je na samom kraju 3. runde nokautirao Tima Williamsa.

U sunaslovnoj borbi večeri Michael Johnson slavio je protiv Andree Filia podijeljenom sudijskom odlukom. Johnson je dobio prvu i treću rundu, ali je Fili uvjerljivo dobio drugu, te se nadao pobjedi. Međutim, suci su odlučili na stranu američkog veterana.