Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bryant dobio najviše glasova navijača za ”All-Stars” utakmicu

960×0

Legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa Kobe Bryant dobio je najviše glasova za ovogodišnju utakmicu svih zvijezda NBA lige (All-Stars). Bryant, koji će krajem sezone okončati karijeru, dobio je 1.891.614 glasova navijača.

Na All-Stars utakmici će nastupiti 18. put u karijeri, što znači da samo dva puta nije nastupio na utakmici najboljih igrača lige, prenose mediji.

Bryant se pridružio Michaelu Jordanu, Johnu Havliceku i Kareemu Abdul-Jabbaru koji su imali 37 godina ili više kada su nastupili na ”All-Stars” utakmici.

U glasanju drugi je bio Stephen Curry, najkorisniji igrač prošle sezone i član šampionskog tima Golden State Warriors, koji je dobio 1.604.325 glasova.

Alll star

Bryant će u ekipi zapadne konferencije igrati s Oklahominim Kevinom Durantom i Russellom Westbrookom, Kawhijem Leonardom iz San Antonia, te Curryjem.

U glasanju za istočnu konferenciju najviše glasova je dobio LeBron James, igrač Clevelanda koji je dobio 1.089.206 glasova i nastupit će na utakmici svih zvijezda dvanaesti put u karijeri. Uz sebe će imati Paula Georga iz Indiane, Carmela Anthonyja iz New Yorka, Dwyana Wada iz Miamija i Kyla Lowryja iz Toronta.

Ostale učesnike ”All-Stars” utakmice, koja će biti održana 14. februara u Torontu, izabrat će treneri.