derbi kola

Bulić: Prednost Krivaje je domaći teren, ali naš roster je jači

bulic rukomet

Posljednji trening pred derbi Tuzlaci će imati u petak. Odmah potom odlaze u karantin, u okolinu Tuzle, odakle će u subotu krenuti put Zavidovića

Iako se u subotu igra tek treće kolo drugog dijela sezone u Prvoj federalnoj ligi – Sjever, subotnji derbi u Zavidovićima između rukometaša Krivaje i tuzlanske Slobode, mogao bi odlučiti o prvaku lige i kandidatu za povratak u Premijer ligu BiH.

Krivaja je do sada riješila u svoju korist svih 14 susreta, računajući i onaj u Tuzli u prvom dijelu sezone (30:29), dok Tuzlaci imaju 12 pobjeda, jedan poraz i utakmicu manje. Pobijede li u Zavidovićima s dva gola razlike, Tuzlaci će se radovati.

– U prošlom kolu bili smo slobodni, tako da smo se desetak dana pripremali za susret s Krivajom i igrači jedva čekaju da utakmica počne, a to nije fraza nego činjenica – kaže u razgovoru za Fenu trener Slobode, Mirza Bulić.

Priznaje da je Krivaja favorit zbog domaćeg terena i „vatrene“ publike, ali i zbog pobjede u tuzlanskom Mejdanu, ali da su se od tada neke stvari promijenile.

– U odnosu na prvu utakmicu osjetno smo pojačani. Kažem, njihova prednost je domaći teren, a naš je jači roster. Drago mi je da sude braća Konjičanin, koji su naši najbolji suci, i za očekivati je da ćemo u tom segmentu biti ravnopravni. Pripremamo i jedno taktičko iznenađenje – najavio je trener „crveno-crnih“ iz Tuzle.

Posljednji trening pred derbi Tuzlaci će imati u petak. Odmah potom odlaze u karantin, u okolinu Tuzle, odakle će u subotu krenuti put Zavidovića. Jedini igrač koji neće biti u rosteru je Kerim Torlaković.

– Momak je od prošle sedmice kod kuće, u Sarajevu, ima zaušnjake. Svi ostali su, barem za sada, na raspolaganju. Bitno je da ekipa ne padne pod uticaj atmosfere u dvorani i da odnos u našem timu bude dobar kao na treninzima. Ozbiljno smo radili, uprava nam je osigurala fenomenalne uslove i bila bi šteta da propustimo ovakvu priliku za uspon tuzlanskog rukometa – zaključio je Bulić za Fenu.

„Solare“ je željela bodriti i veća skupina navijača „Fukara“, ali im, navodno, nije odobren ulaz u dvoranu.

Utakmica Krivaja – Sloboda igra se u Zavidovićima, u subotu, od 19.00 sati.