Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Buljugija i Pedić pojačali Sloboda Solanu

buljugija_bakir_tuzla

Dvadesetak dana prije početka priprema za drugi dio sezone u Prvoj federalnoj ligi BiH, tuzlanska Sloboda Solana dobila je dva pojačanja.

U redove matičnog kluba vratio se bivši reprezentativac BiH Bakir Buljugija (36), koji igra na poziciji lijevog krila. U prvom dijelu sezone nastupao je za Čelik, a sezonu prije branio je boje matičnog kluba Sloboda Solane.

Buljugija koji je za reprezentaciju odigrao blizu 40 utakmica, nastupao je tokom karijere i za dobojsku Slogu, Zrinjski iz Mostara, živinički Konjuh, sarajevsku Bosnu, te Gračanicu.

Zanimljivo je da su iz Sloboda Solane u augustu 2015. godine saopćili da žele podmladiti ekipu, te da ne računaju na starije igrače među kojima i na Buljugiju.

Međutim, nakon što je ekipu zbog odlaska u inostranstvo napustio prvi strijelac Alen Brčaninović, “solari“ su odlučili ponovo angažirati Buljugiju.

Drugo pojačanje tuzlanskih “solara“ je srednji bek Haris Pedić (24) koji dolazi iz Krivaje (Zavidovići), a u karijeri je nastupao za Slogu iz Gornjeg Vakufa, trebinjski Leotar, te Gradačac.

Pripreme Sloboda Solane najavljene su za početak februara.

Sloboda Solana poslije prvog dijela sezone u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever, zauzima 3. mjesto s 24 boda, iza Kaknja i Gračanice koji imaju po 27 bodova.

Ova tri tima jedini su kandidati za naslov prvaka i plasman u Premijer ligu BiH.