golman zmajeva

Burić: Na Evropsko prvenstvo ne idemo s bijelom zastavom, idemo se boriti

PXL_DPA_171121_90699177 (1)
Benjamin Burić / FOTO: Pixell / DPA

Reprezentaciji se u ponedjeljak priključio golman i Benjamin Burić, koji je zbog klupskih obaveza u njemačkoj Bundesligi propustio prvi dio priprema

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, 6. i 7. januara učestvovat će na turniru “Croatia Cup” u Osijeku.

Reprezentaciji se u ponedjeljak priključio golman i Benjamin Burić, koji je zbog klupskih obaveza u njemačkoj Bundesligi propustio prvi dio priprema.

– Jedva čekam da se priključim reprezentaciji. Bio sam u stalnom kontaktu sa saigračima. Sezona u Bundesligi je malo duža nego inače i sada sam došao pun elana i želje. Sve je super, imam veliku želju za rad i trud da pokažemo zašto igramo na Evropskom prvenstvu – rekao je golman Flensburga.

Izabranici selektora Ivice Obrvana na “Croatia Cupu” će odigrati dva kontrolna susreta sa reprezentacijama Hrvatske i Rusije. Burić smatara da se radi o dvije vrhunske ekipe.

– To su odlične pripreme za Španiju i Švedsku, kako bismo vidjeli dokle smo s uigravanjem. Počeli smo s tim lagano. Španija i Švedska su top ekipe, tri nivoa iznad nas. Probat ćemo da se borimo protiv Češke da ostvarimo pobjedu. Ne idemo s bijelom zastavicom i idemo se boriti, ali to su velesile u rukometu i apsolutni su favoriti – kazao je Burić.

Ekipa BiH u prvom susretu 6. januara (16.45 sati) igrat će protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Povratak u Sarajevo planiran je 8. januara, a let za Slovačku je tri dana kasnije.

Rukometni “Zmajevi” Evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18.00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18.00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

Sve utakmice u E-grupi igrat će se u Bratislavi.